lördag 30 juni 2012

Kort, svart jacka med nitar från Tiger of Sweden - så grym!

Jag vann en kort, svart jacka på Tradera. Från självaste Tiger of Sweden. Tippar på att den kostat kanske ca 900 ny men fick den för 105 så det var ju okej. Det känns som om det har varit mycket mer aktivitet på Tradera i vår men att det börjar avta nu mitt i sommaren. Tricket för mig att hitta billiga kläder på nätet och då särskilt Tradera är att jag kan ha xsmall och 34. Andra storlekar går upp mycket mer. Eftersom jag aldrig säljer något så gör det inget heller.
Men när jag provade den här jackan första gången tyckte jag den var typ en storlek för liten. Gaaaah vad irriterande för den var ju bara så snygg! Först tänkte jag sålt den och kanske lagt den i kategorin barnkläder. Det är en snygg jacka med bra kvalité. Men storleken var till ett barn. Jag hade ju fått måtten innan och trodde det skulle gå.
Men jag funderade länge och bestämde mig för att behålla jackan då jag kan ha den utanpå lätta sommarkläder och tunna toppar. Det är liksom en, som man säger ”innejacka”, som sitter tajt som en kavaj. När man har den stängd sitter den nästan som en tröja och jag har kommit på att den ska nog vara så. Den är nog faktiskt nästan lagom om man tänker på det viset. ;) Den är väldigt kort, går till midjan så den är otroligt snygg till kjol.


Här är jackan. Ser ut som en jeansjacka men det är inte jeans vilket jag tycker är bra eftersom det är så vanligt. Sedan måste jag säga en sak: Tiger of Sweden har grym kvalitet! Supervälsydd, känns som om tyget är oförstörbart, är sydd precis efter figuren. Lite, lite stretchig. Och så alla detaljer. Nitar, dragkedjor, knappar, hur den är skuren. Ibland känns märkeskläder verkligen som grejen.

tisdag 26 juni 2012

Snyggaste jeansklänningen i sommar?

Köpte en jeansklänning för lite sedan som jag fick för 61 kr plus frakt 45 kr på Tradera. Lite mycket kanske men den var snygg och hade kostat 500 kronor ny. Hade jag väntat till sista sekunden med att lägga mitt bud hade det blivit billigare. Men jag orkade inte klocka på sekundnivå. Det var en som höjde tio spänn per sekund på slutet. Olärt. Man lägger väl ett maxbud på sluttampen och så är det bra med det? :P (Så brukar jag göra i alla fall.)
Nu har jag fått hem den. Shiiiiiit vad snygg den var! Som om den var skräddarsydd till just mig. Höll på och trilla av stolen. Aldrig sett en sån snygg jeansklänning förr och just att den satt helt perfekt. Den kom tydligen från JC. Glad!
Sen hade jag köpt ett vitt linne också som var väldigt enkelt som man kan ha under den nya jeansvästen hade jag tänkt. Åh vad jag ska vara fin i sommar!

Fler bilder jag hittade.


Min nya fina jeansklänning från JC. Den var seriöst sydd på något sätt. :) Inte sladdring som många klänningar av denim är idag. Inte för att de inte också är snygga men jag gillade den här för att den liksom var stadig.

torsdag 21 juni 2012

Svart sidenblus med puffiga ärmar samt shopping

För ett tag sedan lyckades jag ropa hem en svart sidenblus/tunika med smock på Tradera för en krona (plus frakt 24 kr). Life is sweet. Anledningen till att jag kan göra såna riktigt billiga klipp på Tradera är mycket på grund av min storlek. Jag kan ofta ha xsmall eller 34.

Annars har jag varit och shoppat med morsan idag. När vi kom fram gick vi direkt till H&M. Morsan behövde kolla på stretchjeans men H&M är sjukt små i storlekarna. Jag ville ha en ny top och hittade en mörkgrå, ganska urringad, tuff med något vitt och rosa tryck. Kan man inte ha för många av. Går knappt att köpa på Tradera heller eftersom de går upp så mycket att man lika gärna kan köpa en ny på H&M för samma pris. Såg en idag som gick för typ 80 spänn inklusive frakt på Tradera - den jag köpte kostade 99 kr ny. Sen köpte jag även en knäkjol. Den var svart, snäv med fickor framtill som gjorde att den såg riktigt seriös ut. 199 spänn, yes! Har letat efter den längden på kjol länge, den är praktisk.

Vi gick vidare till Lindex. Där provade morsan massa stretchjeans. Det var tur jag var med som smakråd för det var några som stacks, då kunde hon fråga mig vad jag tyckte och jag ba': "Ja fyyy, köp inte dem!" Sen hittade jag en skjorta åt henne som var svart med rutor av vita ränder och det var till slut det enda hon köpte så det var ju kul. Någon annan affär där hade stretchjeans för 1200 kronor. Blä, säger jag. Skulle aldrig ge så mycket för ett par stretchjeans, knappt ens vanliga jeans. Det enda speciella med dem var lite paljetter på bakfickan.

Sådan här fin sidenblus med knappar och smock hittade jag för 1 krona.

måndag 18 juni 2012

Kort jeansväst från Wrangler inköpt

Haaaaaah, jag är fast i Traderasmeten igen! Känns bra. Förutom att man nu äntligen har råd att köpa kläder så är faktiskt kläder jag hittar där på sätt och vis snyggare än sånt jag brukat köpa nytt i butik. Att hitta något originellt i affär eller webbshop tar massor av tid och man får nöja sig med vad som är ”inne” eller de kollektioner som finns just nu. Men på Tradera finns så otroligt mycket. Man ramlar över saker man aldrig tänkt på.
Korta jeansvästar t.ex. En av mina kompisar hade en sån för länge sen. En annan kompis kommenterade föraktfullt: ”Vad är det där för något? Bebiskläder?” Men sättet  hon bar upp den på gjorde att jag såldes in på det plagget. Låter det konstigt? Men för mig är mode ofta just det – att se någonting konstigt och tänka: ”Vad sjutton har hon på sig?” för att senare älska det. Att bli överraskad, att det händer någonting i huvudet.
Så då bara: "Hmm, men en sån där kort jeansväst kanske skulle vara snygg? " och så började jag leta.
Nu har jag fått hem den. Verkligen pytteliten och går precis under bysten men den var lagom till lilla mig. Nu gäller det bara att veta vad man ska ha till den, det är kruxet med de där korta, små jeansvästarna. Jag gav 79 spänn för den inklusive frakt men den har tydligen kostat 899 och är från Wrangler. Snygg är den i alla fall!

onsdag 13 juni 2012

Färgglada sandaler kilklackar med platå - jag är förälskad

Ni vet de där H&M-sandalerna som jag ångrade så mycket att jag inte köpte? Nu såg jag ju att de lagts ut igen på Tradera och inklusive frakt blev det 194 spänn. Antagligen en Pyrrhusseger då de nog inte kostat mer än 300-400 nya.

Hur som helst kom de på Posten i tisdags men det blev inte av att jag hämtade dem förrän idag. Huuuur coola som helst! Åååh, de var värda varenda krona! Jag är redan så kär i dem. Syntes knappt att de var använda för det första. De har alltså kilklack och ganska rejäl platå och hela platån är rosa (typ smultronrosa med ganska mycket rött i). Sulan allra längst ner är tunn och blå. Sen är själva remmarna upptill många och tunna och svarta. Öppen tå. De har även skosnören där öglorna är rosa och själva snörena är ljuslila. Samma lila färg är det baktill vid hälen upp mot baksidan av foten där det också är en dragkedja.

Som ni hör är de väldigt färgglada och det är det som gör dem så otroligt balla. Däremot gör ju det såklart att man inte kan ha dem till allt. Men om man vågar kan man med fördel ha dem till rosa, svarta och lila saker. De piffar till vilken outfit som helst, jag lovar. Men nu kommer det bästa av allt. De var supersköna! Det kändes som om jag skulle kunna gå långt med dem, t.o.m. springa. Kanske skavsårsvarning längst fram men ingen jobbig lutning på foten eller något sånt. Otroligt faktiskt. Kilklack är grejen!


Mina nya älsklingar. De är så punkiga, så crazy! Jag blev sugen på fler kilklackar nu.



Coolt med små detaljer som den här dragkedjan. Jag tror jag har snöat in på rosa och lila.